معرفی انواع مدل های حافظه SSD
NVMe دقیقا چیست؟
در مورد حافظهای اس اس دی به طور خیلی خلاصه باید گفت که بسیار بسیار سریع است! درواقع آنقدر سریع که عامل محدود کنندهی سرعت آن نه خود اساسدی، بلکه رابط اتصال حافظه به سیستم (یا همان رابط SATA III) است. اساسدیهای رایج (که از نوع SATA) هستند، از همین رابطها برای اتصال به سیستم استفاده میکنند. این عامل محدود کننده باعث شد تا حافظههای مدرنتری خلق شوند که به آن NVMe (یاNon-Volatile Memory Express) میگویند. تکنولوژی NVMe باعث میشود که حافظهی اس اس دی بتواند با سرعتی در حد فلش مموریها اطلاعات را بخواند و بنویسد.
درواقع حافظههای NVMe با معماری یک فلش مموری اما در نقش یک حافظهی اس اس دی ظاهر میشوند. مزیت این نوع ساخت تراشه در این نکته نهفته است که حافظه به جای قرار گرفتن روی رابط SATA (که به مراتب کندتر است) مستقیما روی اسلات PCIe نصب میشود. این نوع حافظه، فارغ از فُرمی که برای ساخت آن استفاده شده، به صورت الکترونیکی به سیستم وصل میشود و نه فیزیکی و از رابطه SATA! در نتیجه هم میتواند با فُرم M.2 باشد و هم PCIe. هنوز موضوع کم گیج کننده به نظر میرسد، اما نگران نباشید! با ما همراه باشید..
آیا یک حافظهی M.2 لزوما NVMe محسوب میشود؟
خیر! فراموش نکنید که M.2 تنها یک فُرم کارخانهای (Form Factor) محسوب میشود و هم میتواند به صورت SATA باشد و هم NVMe. تفاوت اینها درواقع در نوع اتصالشان به سیستم است و رابطی که برای وصل شدن به بقیه قطعات استفاده میکنند. حافظههای SATA M.2و SATA 2.5” (دو و نیم اینچی) از لحاظ سرعتِ عملکرد دقیقا مشابه هستند! اما این NMVe است که با بقیه کاملا فرق دارد. تفاوتِ سرعت این نوع حافظه را در ادامه توضیح خواهیم داد.
شما میتوانید از سایت ژیار آی تی انواع اس اس دی Sata و M.2 را خریداری کنید.